Следствено дело е образувано срещу полицай, блъснал пешеходец
Следствено дело е образувано срещу полицай, блъснал пешеходец / netinfo

Следствено дело е образувано срещу 29 – годишния Марин Райчев, който е младши автоконтрольор в РПУ - Шумен, каза за Дарик военният окръжен прокурор в града полк. Димитър Димов. Делото е във връзка с катастрофа, станала около 21:45 ч. снощи в Шумен на северното платно на бул. „Симеон Велики” по посока центъра. С личния си автомобил Райчев е блъснал 46-годишния Ахмед Ахмедов от Шумен, който е пресичал пътното платно. Веднага след това пострадалият е бил откаран в болницата, където лекарите са констатирали че има само охлузвания.

По думите на Димов в болницата са заявили, че след извършен консулт с ортопед няма необходимост от рентгенови изследвания, тъй като Ахмедов не е имал видими наранявания. Блъснатият пешеходец е бил с 2, 02 промила алкохол в кръвта, а автоконтрольорът не е употребил алкохол. Димов обясни, че през нощта Ахмедов е бил настанен в болницата за наблюдение, по-късно е тръгнал да се прибира, но е бил спрян от лекарите. Няколко часа след това той е избягал. Тази сутрин роднини на Ахмедов са го откарали в болницата, тъй като е имал оплаквания. При направените изследвания се оказало, че има счупвания в областта на таза. След оказана медицинска помощ е бил освободен.

Делото е образувано по чл. 343 от НК за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост. Наказанието за това е до 3 г. затвор или пробация. Според полк. Димов на лице са предпоставки за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание „глоба”. Мотивите това са, че Райчев не е употребил алкохол. По неофициална информация, колата се е движела с ниска скорост, а пострадалият е пресичал на метри от подлез.

За инцидента не бе съобщено от полицията. При опит да получим информация, такава ни бе отказана, защото със случая се занимава Военна прокуратура.