/ Дарик
Новата синя зона в Шумен започва да работи от 23 април. Така бул."Славянски" в района от Руски паметник до Кристал вече няма да е безплатен за паркиране, както и платното пред Военното училище и пл. „Оборище“, както и досегашните платени паркинги. Предвидените нови паркоместа в зоната са около 170, а общият им брой е над 500.

Вече са поставени знаците, указващи Синята Зона. Уличките към сградите в Херсон ще бъдат ограничени за влизане на коли, чиито собственици не живеят там.

Предвиждат ''Синя зона'' от март

Синята зона ще работи от 8:00 до 19:00 часа през седмицата и от 8:00 до 16:00 часа в събота. Цената е лев за час престой.

Таксуването първоначално ще бъде извършвано ръчно - на служител на ОЖИ. След това ще бъдат поставени апарати за таксуване, като до 3 месеца ще бъде въведено и СМС таксуване.

На коли, паркирали без да платят, ще бъдат поставяни скоби.

Пламен Пенев живее в блок, точно до новата синя зона. Според него и към момента има трудности с паркирането.
 

Шофцори не одобряват платените паркоместа
dariknews.bg


Проблем има тука зад блока, понеже и от селата идват много хора и всеки има право да си пазари и да си паркира, където намери, казва той.
 
Шофьорите, които ползват често колите си, за да стигат до центъра, не одобряват нововъведението.
  

Шофцори не одобряват платените паркоместа
dariknews.bg


В града няма свободна зона за паркиране. Имаме магазини, разхождаме си децата – къде да паркираме? Тука паркинга е платен, тука платено, на Кристал платено и ще се получи, че пред Общината ще има бунт, смята Красимира Милева.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари