Симфоничен концерт

/ netinfo
Този петък, 8 февруари, от 18:35 часа в зала „Проф. Венета Вичева“ гостува младият и изключително талантлив диригент Кръстин Настев. Получил солидно образование и практика в Музикалните академии в София, Барселона и Базел, той наскоро се завърна в България като диригент във Варненска опера.

Полски пианист гостува в Шумен

За първата си изява пред шуменска публика е подбрал интересна и амбициозна програма. В първата част ще чуем Адажио и фуга за струнен оркестър от Моцарт и Интродукция и тема с вариации за обой и оркестър от Йохан Хумел със солист Ивайло Данаилов.

Втората част представя красивата Трета симфония от Франц Шуберт, написана през 1815 г. – творчески най-плодотворната в живота на композитора. Кръстин Настев е млад, талантлив и динамичен диригент, който се развива като оркестров и оперен диригент.

симфоничен концерт
netinfo

През последните три сезона дирижира най–големите състави на страната: дебютира в Софийската опера със „Селска чест“ на Маскани, дирижира тържествения концерт по случай Националния празник Софийската филхармония и Националния Филхармоничен Хор в присъствието на Президента на България и осъществява записи с оркестъра на Българското Национално Радио. Наскоро впечатли публиката на Варненска опера и получи покана за постоянно сътрудничество.

Обоистът Ивайло Данаилов е роден през 1987 година в град Варна. Започва своите музикални занимания на 5 годишна възраст. През 2003 г. е лауреат на Националния конкурс за певци и инструменталисти „Светослав Обретенов“-Провадия.

Завършва средното си образование през 2005 година в НУИ „Добри Христов“ в класа по обой на Николай Лилов и оперно пеене в класа на Михаил Матеев. Завършва своето висше образование в НМА „Панчо Владигеров“ през 2011 година в класа по обой на проф. Спиро Петков.

Преминал успешно през редица майсторски класове, завоювал награди на престижни конкурси за солово изпълнение и за камерна музика, през 2016 г. Ивайло Данаилов се завръща в родния си град Варна и става част от Представителния Духов Оркестър на Военноморските Сили.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари