Шуменският велоклуб „Илчов баир” с 4 медала и 1 купа от Държавното първенство по планинско колоездене
Шуменският велоклуб „Илчов баир” с 4 медала и 1 купа от Държавното първенство по планинско колоездене / netinfo

Шуменският велоклуб „Илчов баир" взе участие в организирания от Българския колоездачен съюз Държавен личен и отборен шампионат с осем състезатели и спечели общо четири медала и една купа.

Шампион на България при девойки старша възраст стана Ирена Стоянова. Вицешампиони станаха Галин Кръстев и Анелия Карагьозян съответно в категориите мъже мастърс и жени елит. Веселин Савков се пребори за бронза сред най-силна конкуренция в категория юноши старша възраст. Остави зад себе си силни състезатели от отборите на Несебър Шокблейз, Исполин Янтра и ЦСКА. При Мъже Елит състезателите на Илчов баир Васил Василев, Владислав Гюров, Иван Донев и Димо Желев извоюваха третото място в отборното класиране и получиха купа от председателя на БКС Петър Бончев. Състезанието се проведе вчера на географския център на България - Узана. Местността събра всички български отбори, за да се излъчат шампионите на България в дисциплината крос кънтри олимпик.

„Трасето не беше с висока техническа трудност, но първото дълго изкачване беше на открита поляна, а с напредване на времето ставаше все по-горещо. Освен с конкуренцията се борихме и с обезводняване и първите симптоми на топлинен удар. Финалът беше очакван с нетърпение, за да можем да се скрием под шатрата на нашите спонсори Oryx", споделят състезателите.