Шуменският театър започва репетиции по нов спектакъл на младежка тематика
Шуменският театър започва репетиции по нов спектакъл на младежка тематика / netinfo

Шуменският драматичен театър започна репетиции по ново заглавие на младежка тематика. Пиесата „Скъпа Елена Сергеевна" от Людмила Разумовска е най-новото заглавие, по което репетират актьорите. Тя засяга въпроси за конфликта на поколенията, идеалите, смисъла на живота, докъде всъщност можеш да стигнеш, в стремежа си да постигнеш целите си и оправдани ли са всички средства. Какво поражда агресията сред подрастващите, как се формират характерите и до колко е важна ролята на учителя, като образец за подражание. Написана преди 33 години преминала, днес пиесата представя процеси, които са не само все още актуални, но и широко наболели.

Постановката ще бъде дело на актрисата и режисьор Мария Петрова - Енева, носител на наградата за режисура на театралния фестивал в Каварна. Тя реализира спектакли като „Змейова сватба", „Железният светилник", „Хероин", а в края на миналата година бе и премиерата на „Вампир" от Антон Страшимиров в Разградския драматичен театър. За сценографията на пиесата отново ще работи талантливата Диляна Асенова.

Актьорският екип е почти изцяло изграден от младите в театъра в лицето на Миглена Стоева, Елена Атанасова, Васил Грънчаров, Димитър Атанасов, Илия Виделинов , а в ролята на самата Елена Сергеевна ще се превъплъти познатата на шуменската публика актриса Стефани Лечева.