Шуменци спипаха крадци в колите си
Шуменци спипаха крадци в колите си / Dariknews

27-годишен шуменец залови крадец в колата си тази нощ. Собственикът на автомобилът „Фолксваген", паркирал возилото на ул."Червена роза" в Шумен. Алармата на колата се включила няколко пъти през нощта, мъжът установил, че в нея не е прониквано и отново включил алармената система.

Около 4:30 тя отново се задействала. Собственикът на автомобила забелязал, че са включени аварийните светлини, а вратата на водача е притворена. Излязъл бързо навън и успял да затисне на предната седалка непознат младеж, който правел опити да избяга.

След подаден сигнал, на мястото пристигнали полицаи, които задържали крадеца, който е на 25 години и е от Шумен. При огледа е установено, че е свален панела на CD "Сони" и са разхвърляни лични вещи, които са се намирали в автомобила. Мъжът е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

При друг подобен случай 63-годишен мъж се опитал да задържи 19-годишен младеж, който проникнал в микробус "Фолксваген". Колата била паркирана на бул. "Велики Преслав" в Шумен. Сигналът бил подаден малко преди 8:00ч. в РУ на МВР - Шумен. На мястото е бил изпратен екип на полицията.

19-годишният обирджия е криминално проявен и е задържан за 24 часа по закона за МВР.