Шуменци протестираха срещу забраната за къмпингуване
Шуменци протестираха срещу забраната за къмпингуване / Дарик-Шумен

Протест срещу забраната за къмпингуване на открито имаше тази вечер в Шумен. Над 100 души организираха импровизиран лагер с каравани и палатки на булевард „Славянски", пред сградата на общината. Протестиращите бяха категорични, че те не са вредители и замърсители на природата.

Поискаха ясни правила и незабавна отмяна на текстовете регламентиращи забраната, като заявиха, че остават в готовност и за нови протести докато това не стане факт.
Протестът бе охраняван от полицаи, но до спиране на движението по булеварда не се стигна.

Шуменци протестираха срещу забраната за къмпингуване
netinfo

„Моят личен призив е да има свобода за хората да къмпингуват където си поискат и както поискат, живеем в свободна държава, живеем в Европа, това го няма никъде по света", коментира забраната Николай Николов.

„Ние не сме замърсители на природата, а дори я опазваме. Настояваме за ясни правила и забраната да отпадне", призова Стоян Стоянов.

Въпреки днешното нареждане на премиера Бойко Борисов забраната за къмпингуване да отпадне, събралите се пред общината заявиха, че не вярват само на думи и ще останат в протестна готовност докато забраната не отпадне напълно.

Шуменци протестираха срещу забраната за къмпингуване
netinfo