/ dariknews.bg
Новият спортен клуб по бокс „Шумен груп“ отвори официално врати. Днес се състоя церемонията по откриването на залата на боксьорите, намираща се на ул. „Калиакра“ №2 в Шумен. Помещението бе осветено от отец Иван, а официален гост бе кметът на Шумен Любомир Христов. За откриването пристигнаха и представители на разградския боксов клуб, които участваха в съвместна тренировка с шуменци.

Задачата е да възроди бокса в Шумен, спорт, който от десетилетия не е развиван с клубна дейност.
dariknews.bg


Треньор на БСК „Шумен груп“ е Ивалин Иванов, а заниманията с най-малките води националната състезателка, която тренира в Шумен Пламена Иванова. Ивалин Иванов благодари на всички помопгнали за откриването на новия клуб и подчерта, че задачата е да възроди бокса в Шумен, спорт, който от десетилетия не е развиван с клубна дейност. БСК „Шумен груп“ е регистриран в съда, като сдружение с нестопанска цел.

Клубът е открит съвместно с фенклуба на ЦСКА в Шумен - „Шумен груп“. Феновете на червените са категорични, че с този общ проект искат да покажат, че имиджа на футболния запалянко не трябва да се свързва с хулигански прояви, а с развитието на спорта.

„Агресията трябва да остава в залата. Това е мястото със спорт да се учим на дисциплина. Ще покажем, че феновете не са лоши, не са такива, каквито ги представят в повечето случаи“, подчерта председателят на фенклуба на ЦСКА Светлозар Антонов.

Задачата е да възроди бокса в Шумен, спорт, който от десетилетия не е развиван с клубна дейност.
dariknews.bg


„Заедно с момчетата от фен клуба на ЦСКА се заехме и реализирахме проекта. Бойните спортове в Шумен са на високо ниво и ние се надяваме да го достигнем“, каза треньорът  Ивалин Иванов.

Кметът на Шумен пожела успех на спортистите и подари две боксови круши за откриването на залата, като обеща подкрепа и в бъдеще. Боксовата зала е отворена за тренировки всеки понеделник, вторник и петък от 9:00 до 11:00 часа, както и понеделник, вторник и четвъртък от 17:30 до 18:30 часа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари