Шумен скърби за Рада Спасова и Стефан Костов
Шумен скърби за Рада Спасова и Стефан Костов / netinfo
Освен с директора на театъра в Шумен Рада Спасова, днес града се раздели и с дългогодишния журналист Стефан Костов.

Ръководството на община Шумен и Общинският съвет се присъединяват към скръбта и непрежалимата загуба на близките и приятелите му.

„Със своята журналистическа дейност, обхващаща всички сфери на обществения живот в Шумен и страната, той съдействаше за укрепване на гражданското общество и за утвърждаване свободата на словото. Той бе приятел и наставник на младите, неговите интервюта и репортажи надхвърляха рамките на Шумен. Те бяха образец на журналистическото творчество и на чистотата на българското слово. Като признание за неговия труд и творчество през 2006 г. Стефан Костов бе удостоен с почетното звание първа степен “Носител на златна значка на гр. Шумен”. Шуменската общественост и журналистическата гилдия се разделят с един достоен шуменец, прекрасен човек, добър приятел и наставник на младите. Поклон пред светлата му памет!” – се казва в съболезноватена телеграма, изпратена от името на кмета на общината Красимир Костов и председателя на общинския съвет Даниела Русева.

Областният управител на Шумен Тодор Тодоров също изпрати съболезнователна телеграма до близките на Стефан Костов.В нея се казва: "Приемете моите искрени съболезнования! Днес Шумен се разделя с опитен журналист, виден общественик и прекрасен човек! Оставил трайна следа в историята на журналистиката и литературата той ще продължава да живее в нашите сърца."

Ръководството на община Шумен и общинският съвет се присъединяват и към скръбта и тежката загуба на Рада Спасова. „Разделяме се с личност, неразривно свързана с културния живот на Шумен, уважаван професионалист, ръководител и общественик с голям принос за развитието на нашия град, общински съветник и председател на постоянната комисия по култура в мандат 2003 - 2007 г.
Почетният гражданин на Шумен – Рада Спасова се нарежда сред ярките личности на нашия град, която със своята достойна дейност и борбен дух възроди театралните традиции, неуморно съдействаше за популяризирането на Шумен като плодотворно културно средище и отстояваше своите мисии за обществено благоденствие. РАДА, БЕЗ ТЕБ ШУМЕН НЯМА ДА БЪДЕ СЪЩИЯТ! Поклон пред светлата й памет!” – се казва в съболезнователната телеграма до семейството на г-жа Спасова. Такава бе изпратена и от Тодор Тодоров. "Днес казваме последно сбогом на една прекрасна жена, талантлив актьор и достоен почетен гражданин на Шумен! Спечелила най-голямата награда – наградата на публиката Рада Спасова ще остане в нашите сърца завинаги. Нейният принос в областта на културата и българския театър никога няма да бъдат забравени и вечно ще носят духа на един професионалист, на един общественик!", пише в телеграмата.