Шумен почете паметта на Ботев с тържествена церемония
Шумен почете паметта на Ботев с тържествена церемония / netinfo

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България - 2 юни - беше тържествено отбелязан в Шумен. Официалната церемония се състоя на площад "Кристал", където граждани, организации, политически партии и институции в знак на признателност поднесоха венци пред Паметника на загиналите във войните шуменци.

Шумен почете паметта на Ботев с тържествена церемония
netinfo

Организатори на събитието бяха Община Шумен и командването на Военния гарнизон, а областният управител Венцислав Венков произнесе слово по повода. "Повече от век Ботевото слово разпалва искрата в сърцата на поколения българи и ни напомня ден след ден, че най-голямата ценност за един народ е свободата и достойнството му", каза той и допълни: "Времето отбелязва със знака на безсмъртието само истинското, непреходното и великото. Затова Ботев не е просто част от историята, Ботев е част от вечността".

Шумен почете паметта на Ботев с тържествена церемония
netinfo

На церемонията присъстваха още народният представител Иван Иванов, кметът на Шумен Красимир Костов, зам.- кметовете Живка Тонева, Седат Кадир, Александър Генчев, инж. Митко Киров и председателят на общинския съвет проф. Георги Колев.