Утре са финалите на турнира за Купата на БФБ
Утре са финалите на турнира за Купата на БФБ / БК

Юношите на БК Шумен се класираха на финала за Купата на БФБаскетбол след като се наложиха драматично с 65:75 над настоящия шампион на България – БУБА Баскетбол, съобщиха от клуба. В първия полуфинал Черно море Тича победи Шампион 2006 с 91:71.

Днешният полуфинал между БУБА и Шумен започна много по-добре за гостите от София (които всъщност бяха символичен домакин, тъй като завършиха на първо място в западния регион). Момчетата на Мануел Марков се възползваха от грешките на шуменци и поведоха с 10:3. В средата на първата четвърт нашият тим преодоля сковаността си и след силна серия стрелби от далечно разстояние се върнахме в мача, повеждайки с точка 13:14. БУБА обаче предложи по-добра защита в последните три минути на частта и след като вкара два безответни коша я затвориха при 4 точки в своя полза – 18:14.

Шумен стъпи много по-здраво в защита през втората четвърт. 

През второто полувреме обаче БУБА излязоха безкрайно мотивирани да се върнат в мача. Софиянци заиграха много по-добре в защита, а в нападение успяха да се възползват от поредица бързи атаки, за да свалят пасива си до 9 точки. 

Още от самото начало на последната четвърт софиянци се хвърлиха в защита, което веднага даде резултат. Добрата защита помогна на гостите да организират по-лесно своите нападение срещу неорганизираната шуменска защита и след серия от 10:0 в тяхна полза, авансът на Шумен бе стопен до само 2 точки – 51:53. В тези минути обаче беше ред на шуменските юноши да покажат характер и те го направиха.

Шуменци спряха поредица от атаки на БУБА, а в нападение капитанът на Шумен се разигра и след поредица успешни негови пробиви, нашият тим увеличи преднината си затвори мача с 10 точки преднина – 65:75.

Утре са финалите на турнира за Купата на БФБ. От 13.00ч пък БУБА и Шампион 2006 ще излязат в спор за бронзовите медали. От 15.00ч пък Черно море ще се изправи срещу Шумен в спор за Купата. Мачовете са в Арена Шумен и входът е свободен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.