/ netinfo
IX Международен детски театрален фестивал по приказки на класиците ще се проведе на 16 март в Шумен. Организатори са Община Шумен и ДГ "Братя Грим". 

В програмата е включена Международна изложба от детски рисунки, която ще бъде експонирана във фоайето на втория етаж на Младежкия дом, а децата ще играят на живо на двете сцени там от 9,15ч на 16 март.

Регламентът предвижда и възможност за участие със запис на постановка. Получените от страната и чужбина записи ще бъдат изгледани в следобедните часове в детски градини от Шумен.  Закриването на фестивала ще бъде от 17,15ч в ДКТ "В.Друмев", където участниците ще получат награди и ще ще се насладят на малките актьори и танцьори от ДГ "Братя Грим", които ще представят концерт-спектакъл "Бодливата роза" по Братя Грим".

В рамките на Фестивала се провежда и форум за учителите – Международна конференция "Европейските образователни проекти и социалното включване", която ще се проведе от 13.30. до 167.40 в сесийната зала на Община Шумен. Съорганизатори са Център за развитие на човешките ресурси – София, Агенцията, администрираща "Еразъм+" за България и педагогическият факултет при ШУ "Еп. К. Преславски".

Участие с доклади ще вземат учители и директори от България / Шумен, Добрич, Асеновград, Варна, Казанлък, Смолян и др/, като и от Румъния, Естония, Литва, Португалия, Полша, Италия, Кипър, Франция. Гостите от чужбина са в Шумен освен за Фестивала и за участие в обучителни събития по проектите "От учител към учител" и "Новите герои на Европа" по програма "Еразъм+", в които участват ДГ "Братя Грим" и ДГ "Буратино".

Ще бъдат представени и добри практики, свързани с проекта стратегическо регионално партньорство "Развиване на капацитет в предучилищното образование" по "Еразъм+", в който партньори са също Община Шумен и Младежки дом.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.