Ще популяризират приемната грижа в Търговище
Ще популяризират приемната грижа в Търговище / netinfo

От 19 ноември в Търговище стартира кампания за популяризиране на приемната грижа като възможност да се осигури дом на деца без родители.

В изпълнение на държавната политика в областта на закрилата на детето и с финансовата подкрепа на Община Търговище, Международната социална служба и екипът на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в нашия град, стартират информационна кампания по приемна грижа за набиране на приемни родители.

На 19-ти ноември са предвидени срещи с медиите. Началото на кампанията ще бъде дадено официално на 20-ти ноември - деня, в който е приета Конвенцията на ООН за защита правата на детето - от 11.00ч., на площада пред сградата на театъра в Търговище.

От 20 до 23 ноември доброволци на БЧК ще раздават информационни материали. До средата на декември предстои провеждане на информационни срещи с професионалисти, работещи с деца, както и с различни целеви групи от населението, които могат да отговарят на изискванията за професионална приемна грижа, включително и в селата.

Към момента едно дете е в края на процедурата по получаване на приемен родител в Търговище.