Ще обсъждат законодателството в НПО сектора в Търговище
Ще обсъждат законодателството в НПО сектора в Търговище / netinfo
Утре, 4 юли, от 10.00ч. в зала 74 на местната администрация започва дискусионен форум на тема “Законодателство за неправителствения сектор”. Организатори са Търговско промишлената палата в Търговище заедно с още три НПО, реализиращи проект “Активно гражданско общество за успешна и прозрачна администрация”. Финансовата подкрепа е по Оперативна програма “Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

На предварителната среща с представители на организации от града председателят на Търговско промишлената палата Оля Иванова разясни какви са дейностите, изпълнени до момента и какво предстои.

Вече е събрана информация за регистрираните НПО в областта – те са общо 462, едни от тях са работещи, други не. Изготвен е въпросник, който ще се попълва от организациите, като целта е да се създаде регистър на третия сектор в областта, а на по-късен етап и реално функционираща мрежа от сътрудничещи си организации.

По проекта предстоят 4 форума, първият от които ще се състои утре. Предвидени са обучения и анкетни изследвания, които да доведат до аналитични материали, свързани с съществуването и дейността на третия сектор в региона. Ще бъдат създадени сайт, електронна библиотека и дискусионен форум. Проекта трябва да приключи с конференция на тема “Активен неправителствен сектор за ефективна, действена и прозрачна администрация”.