Ще изготвят Наредба за достъпна среда
Ще изготвят Наредба за достъпна среда / netinfo
До есента да бъде изготвена и приета Наредба за достъпна среда, която да е в помощ на хората с увреждания. Това решиха на заседание днес членовете на комисията по здравеопазване и социална политика към Общинския съвет в Шумен. Решението бе взето във връзка с внесена до общинска администрация петиция от Съюза на слепите. На заседанието днес стана ясно, че подобна наредба има само в още 2 града на България - София и Варна.

Комисията по здравеопазване и социална политика прие предложението за сформиране на 5-членна комисия, която в 30 дневен срок да направи оглед на сградния фонд, предоставен за ползване на личните лекари в селата от община Шумен. За членове на комисията са предложени Бисер Балинов, д-р Мима Папазова и д-р Стефанка Маринова. В състава на комисията ще влязат още 2-ма души от общинска администрация.

По-рано днес се проведе и заседание на Постоянната комисия по бюджет и финанси. Членовете на комисията отложиха приема на план-сметката за необходимите разходи за почистване на Шумен и кварталите „Макак”, „Мътница” и Дивдядово. Докладната, която ще бъде гласувана на заседанието на 31 януари ще бъде разгледана отново на второ заседание на комисията по бюджет и финанси, което ще се проведе малко преди началото на сесията.