Школски ремонти и след 15 септември
Школски ремонти и след 15 септември / netinfo

Две шуменски училища ще започнат учебната година в процес на ремонт –това каза за Дарик радио зам.-кметът по образование и наука Донка Иванова. Това са СОУ ”Сава Доброплодни” и СОУ „Трайко Симеонов”. И двете училища са спечелили проекти, дейностите по които все още не са приключили.

СОУ ”Сава Доброплодни” е спечелило проект от Министерството на образованието за подмяна на дограмата в учебното заведение. Стойността му е 100 000 лв. Ремонтни дейности там, все още не са извършени. Срокът за изпълнение поставен, от Министерството на образованието, на фирмата изпълнител е до края на месец декември - съобщи Донка Иванова. Поради тази причина при стартиране на учебната година в сградата ще тече ремонт.

Проблемът обаче е, че в учебното заведение няма достатъчно класни стаи, в които да бъдат преместени всички 1300 ученици, по време на учебния процес. Обсъжда се вариант, в който да бъде създадена гъвкава учебна схема или учениците да бъдат преместени временно в друга сграда - допълни Иванова.

В СОУ ”Трайко Симеонов”, тече изпълнение на проект за ремонт, саниране и обзавеждане. Дейностите по изпълнение му са започнали в края на месец август, вместо в началото на юли. Поради проливни дъждове сградата е била наводнена и са нанесени щети за 22 000 лв. Ремонтните дейности в учебното заведение продължават - уведоми Донка Иванова. В училището се обучават 900 деца.