Сергей Станишев подкрепи кандидатурата на д-р Красимир Мирев
Сергей Станишев подкрепи кандидатурата на д-р Красимир Мирев / netinfo
Министър - председателят на Република България Сергей Станишев се срещна с членове и симпатизанти на БСП в Търговище, за да окаже подкрепа на кандидата за кмет д-р Красимир Мирев. В залата на драматичния театър се бяха събрали депутатът Румен Такоров, областният управител Петър Карагеоргиев, кандидатите за общински съветници от БСП и много хора, споделящи социалната политика на партията столетница.

“200 млн. евро са инвестициите в сектора на икономиката, 55 млн.лв. са инвестициите в републиканската и пътна мрежа на общината и града. За четири години вложихме 43 млн.лв. в сферата на образованието, запазихме всички наши културни институции.” - каза д-р Мирев – “Община Търговище спечели проект за изграждане на технологичен парк в индустриалната зона на града на площ от 113 дка. Предвиждат се инвестиции на над 100 млн. евро само на неговата територия. Всичко това ни дава основание и кураж да поискаме подкрепата на гражданите на община Търговище за да можем да продължим по пътя, по който сме тръгнали.”

“Българските общини започнаха тази година с около 500 млн.лв. преходен остатък от миналата, ресурс който се инвестира в качеството на живот в тях. Това е следствие от общия икономически растеж на България и на усилията на общинските управи и аз мога с гордост да кажа, че нашата партия винаги е била най-силна в местното самоуправление и винаги сме издигали хора качествени, отговорни, диалогични” – заяви на срещата министър - председателят Сергей Станишев и добави – “Вие гражданите на Търговище имате всички основания да подкрепите вашия кмет, защото го познавате, защото можете да видите всеки ден какво и как върши той. Дайте своята подкрепа, а ние ще помагаме като правителство и за инфраструктурата и за развитието на такъв важен отрасъл като военно-индустриалното производство в Търговище!”