Септември – месец на превенцията в Търговище
Септември – месец на превенцията в Търговище / netinfo
През септември ОДП-Търговище проведе многобройни прояви, свързани с превенцията на различните форми и видове престъпна дейност.

В 7 училища на областта се състояха състезания по приложно колоездене под надслов “Колоездачът – участник в пътното движение”. Младежите участваха във викторини на тема: “Безопасност на движението”, “Опасните места” и “Опасните непознати”. В 5 училища в общините в област Търговище бяха проведени и конкурси за детска рисунка “За по-сигурно бъдеще”.

С интерес бе посрещната дискусията, посветена на употребата на наркотични вещества. Тя бе предшествана от лекция “Живот без дрога”, след което участниците обмениха мнения за това дали е редно да бъдат легализирани леките наркотици и как и доколко държавата помага на младежите в неравностойно социално положение.

Осъществени бяха и демонстрации на полицейска техника и служебни кучета в 7 училища на областта.

През месеца на превенцията се проведоха и първите за новата учебна година занятия на групите от Детската полицейска академия в градовете Попово, Омуртаг и Антоново, а в гр.Търговище бе сформирана нова група от шестокласници.