Семинар за социалното включване на ромите ще се проведе в Шумен днес
Семинар за социалното включване на ромите ще се проведе в Шумен днес / netinfo

Министерството на труда и социалната политика организира семинар на тема „Политики за социално включване на ромите в България” в Шумен. Националният координатор на инициативата “Десетилетие на ромското включване 2005-2015 г.” Баки Хюсеинов ще открие семинара днес, от 13:30 часа, в хотел “Замъка”. Това съобщават от министерството.

Ще бъдат представени акценти от Националния план по заетостта за 2008 г. за интегриране на неравнопоставените групи на пазара на труда. Представена ще бъде и  програмата “Активиране на неактивни лица” и ролята на трудовия медиатор – проблеми, ползи и перспективи при мотивирането и включването на ромите на пазара на труда, основните моменти в политиката на социално подпомагане и международната инициатива «Десетилетие на ромското включване 2005-2015 г.» в България.

Ще участват представители на неправителствените организации, местната власт, експерти в областта на равните възможности, анти-дискриминацията и социалното включване на ромската общност от Шумен и региона.