Семейно-консултативният център в Шумен отвори врати за третия си рожден ден
Семейно-консултативният център в Шумен отвори врати за третия си рожден ден / netinfo

Навръх третия си рожден ден първият семейно-консултативен център в страната, който се намира в Шумен, организира Ден на отворените врати. На откриването на тържеството присъстваха зам.-кметът по социална политика и здравеопазване Седат Кадир, омбудсманът Иван Капралов, дарители и деца.

Зам.-кметът Седат Кадир поздрави за празника работещите в центъра. „Знаете, че Община Шумен прави всичко възможно за децата, а деинституционализацията им е основна част от социалната ни политика", каза той и благодари на УНИЦЕФ-България, по чийто проект "Семейство за всяко дете" беше създаден центърът. Той прочете и поздравителен адрес от името на градоначалника Красимир Костов. „Изминаха три години от създаването на Семейно-консултативния център в Шумен, три години, в които работихте неуморно и преодолявахте трудностите. Вие показахте, че центърът съществува и е важно да го има. Давайте все така всичко от себе си и оказвайте подкрепа на родителите, за да даряват децата си с любов. Нищо не е по-важно от детската усмивка", апелира той, а омбудсманът Иван Капралов допълни: „Показваме някаква рядкост, че има системи, които работят добре".

Управителят на центъра Драгомир Драганов пък връчи дарителски грамоти на шуменски фирми, оказали подкрепа на центъра.

Миналата година филиал на центъра беше открит и в Хитрино, само след 10 дни предстои откриване на такъв и във Венец. Там ще заработят нови 2 попълнения към екипа на СКЦ-Шумен. Към момента в центъра в Шумен работят 10 души.