Семейно-консултативният център откри офис в шуменското СОУ „Трайко Симеонов
Семейно-консултативният център откри офис в шуменското СОУ „Трайко Симеонов / netinfo

Семейно-консултативният център в Шумен откри изнесен офис в СОУ „Трайко Симеонов" навръх днешната 25-годишнина от приемането на Конвенцията за правата на детето. На събитието присъстваха общественият посредник на Шумен Иван Капралов, областният управител Петко Шаренков, социални работници, преподаватели, ученици и представители на медиите.

Управителят на центъра Драгомир Драганов благодари на директорката на училището за съдействието, което по думите му винаги е оказвала в съвместната им работа с децата. Омбудсманът Иван Капралов, от своя страна, се съгласи, че работещите в училището полагат неимоверни усилия в грижата си за децата, въпреки недостига на средства. Областният управител Петко Шаренков пък определи инициативата като „похвална", изразявайки надеждата си, че младите шуменци, които имат нужда от подкрепа, вече ще имат към кого да се обърнат.

След откриването на офиса общественият посредник Иван Капралов разясни на децата на достъпен за тях език какви са основните им права. Програмата продължи с викторина, музикални изпълнения, прожекция на филм и анкета сред децата и родителите.