Селиме Кърджалиева: Целта ми е да помогна на хората в смесените райони да живеят равноправно и без страх
Селиме Кърджалиева: Целта ми е да помогна на хората в смесените райони да живеят равноправно и без страх / ПП ГЕРБ - Шумен, пресцентър

Хората, които живеят в смесените райони на област Шумен и които не са съгласни с политическия монопол на ДПС са подлагани на ежедневна репресия, заяви пред Радио „Фокус"- Шумен Селиме Кърджалиева, шеста в листата за народни представители на ГЕРБ-Шумен. Много често, когато разговарям с обикновени хора, те ми заявяват, че когато са изразили недоволство от поведението на лидери на ДПС, срещу тях са използвани най-различни методи на дискриминация, допълни Кърджалиева. Например, много хора са лишавани от социални помощи, като жертва е не само човекът, изразил своето недоволство, но и цялото му семейство, както и всички негови близки. Така цели фамилии са лишавани от дърва за отопление през зимния сезон, освобождавани са от работа, лишавани са от достъп до различни социални програми за временна заетост. Тъй като общината е основният работодател в региона, на практика тя лишава от възможността да си намериш работа и по този начин недоволните от ДПС са обречени на тежко оцеляване.

Един от икономическите способи за оказване на натиск е забраната, която се налага на хората от населеното място да влизат в магазини или заведения, собственост на хора с по-различно и независимо мнение, отбеляза кандидатката за народен представител.

Психологическият тормоз е особена форма на насилие от страна на ДПС. Освен, че често различни представители на тази партия прибягват към отправянето на персонални заплахи, в продължение на десетилетия ДПС внушава идеята, че ако някой етнически турчин гласува за друга партия, той изневерява на етноса си и бива обявен за предател. Този дългогодишен подход е в основата на успешното психологическо насилие, което Движението за права и свободи оказва върху образованите и другомислещи хора от смесените райони, каза още Селиме Кърджалиева.

Тя допълни, че представителите на други партии и техните семейства са подложени на пълен бойкот от страна на тази част от турската общност, която подкрепя ДПС. Дори се забранява на децата да играят заедно, ако едното е от семейство, което не подкрепя ДПС, а другото - от привърженици на ДПС. Така ДПС разделя българските турци като капсулира една част от тях като свои привърженици, а друга изключва и заклеймява като предатели.

Една партия, в чието наименование се съдържа думата „права", на практика ги потъпква и това довежда до разделяне и дискриминиране, бе категорична Селиме Кърджалиева. Моята цел като кандидат-депутат от ГЕРБ е да прекратя насилието в смесените райони и да помогна на хората, които искат промяна, да живеят равноправно и без страх за собственото си бъдеще и децата на всички да играят заедно, завърши Селиме Кърджалиева, кандидат за народен представител от ГЕРБ-Шумен.


Пресцентър на ПП ГЕРБ-Шумен