Сектор „Рибарство и контрол-Шумен сред най-добрите за 2012 г.
Сектор „Рибарство и контрол-Шумен сред най-добрите за 2012 г. / снимка: Дарик-Шумен, архив
Сектор „Рибарство и контрол"-Шумен сред най-добрите за 2012 г.
60197
Сектор „Рибарство и контрол"-Шумен сред най-добрите за 2012 г.
  • Сектор „Рибарство и контрол"-Шумен сред най-добрите за 2012 г.

Сектор „Рибарство и контрол"-Шумен към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури сред най добрите в страната за 2012 г. Това заяви Кънчо Кънчев - началник на шуменския сектор по време на гостуването си в предаването „Часът на Дарик-Шумен".

През изминалата година шуменските инспектори от ИАРА са извършили 460 проверки, съставени са 64 акта - на стойност около 58 000 лв. В област Шумен има съставени 34 акта на бракониери, подчерта Кънчев. По думите му 2012 г. е била много трудна и натоварена, но постигнатите резултати за положителни. Кънчев допълни, че от 5 осъдителни присъди за бракониерство в страната за миналата година, 4 са от област Шумен. Началникът на шуменския сектор към ИАРА оцени високо и работата на сформираната към Агенцията мобилна група, която действа на територията на цялата страна и благодарение на която са засечени много нарушители.

В Шуменско се увеличава броят на регистрираните риболовци от 4 500 души, закупили си риболовни билети, в момента борят им се е увеличил с около 1 500.

Цялото интервю с Кънчо Кънчев, чуйте в прикачения звуков файл.