Седмична анти-СПИН кампания предстои в Търговище
Седмична анти-СПИН кампания предстои в Търговище / netinfo
През следващата седмица в Търговище ще се проведе анти-СПИН кампанията “Бъди в час”. В нея ще се включат представители на РИОКОЗ, младежи от Центъра за работа с деца, БЧК и Младежки дом, както и от пилотните училища в града по проект „Подобряване на сексуалното и репродуктивно здраве на младите хора в България”.

От понеделник до петък са организирани Дни на отворените врати по проблемите на сексуалното и репродуктивно здраве в Информационно-образователния център по сексуално и репродуктивно здраве на РИОКОЗ. Пак там ще има прожекции на тематични филми и видеоклипове.

Във всеки от работните дни ще има безплатно и анонимно тестване за ХИВ, хепатит В, хепатит С и сифилис в лабораторията на РИОКОЗ - ул.”Цар Освободител”33 (бившето Военно окръжие).

Предстоят също радиопредаване и представяне на спектакъла „Последната петък вечер” на театрално-дискусионен клуб „Осем +” в концертната зала на Младежки дом.

На 30 ноември ще бъдат сформирани два пункта за демонстрации и информация, свързана с предпазване от ХИВ/СПИН и други болести, предавани по полов път – на площад „Стоян Мавродиев” и на площад „Свобода”.

В деня за борба със СПИН - 1-ви декември младежите ще раздават презервативи, червени лентички и информационни материали на минувачите и ще подредят Алея на анти-СПИН посланията на площад „Стоян Мавродиев”.