С. Вълканов: Общинският съвет работи малко в полза на шуменци
С. Вълканов: Общинският съвет работи малко в полза на шуменци / netinfo
„Работата на настоящия общински съвет в Шумен бе слаба в полза на града и силна в полза на фирми, близки на кмета Веселин Златев и БСП”, това каза на пресконференция днес общинският съветник от ДСБ Свилен Вълканов. Според него негативите, от дейността на местния парламент, са повече от позитивите.

Свилен Вълканов каза, че ДСБ са за цялостно преразглеждане на концепцията за създаване на високотехнологичния парк в Шумен. Според него, трябва да се скъса с тенденцията за избор на определени, близки до общинска администрация, фирми и да се търсят стабилни инвеститори. Вълканов подчерта, че част от фирмите, допуснати до конкурс за участие в хай-тек парка, са близки до ГЕРБ и кмета.

Според Свилен Вълканов, облика на общинския съвет се определя от няколко важни въпроса и начина, по който те са били решени, това са: Общинския план за развитие в периода 2007 г. – 2013 г., удължаване на срока за концесия по сметосъбиране и сметоизвозване, приемането на такса „Битови отпадъци”, създаването на високотехнологичния парк и приемането на бюджета за 2007 година.

Общинският съветник прогнозира, че новия общински съвет в Шумен ще бъде „шарен”, но, според него, на всяка цена в местния парламент дясното трябва да надделее.