С бял люляк посрещнаха Явор Куюмджиев в село Лиляк
С бял люляк посрещнаха Явор Куюмджиев в село Лиляк / Пресцентър на БСП

Водачът на листата на „БСП-лява България" за Търговище, Явор Куюмджиев, посети вчера село Лиляк. Там хората го очакваха с букет от бял люляк, който ненадейно цъфнал през септември! „На късмет да ти е!", пожелаха жителите на селото. И добавиха, че това е добър знак, защото в с. Лиляк не се е случвала от много години люлякът да цъфти за втори път.
По време на срещата жителите на село Лиляк поставиха много въпроси на кандидата за народен представител. Те благодариха на Явор Куюмджиев за това, което е свършил досега и му пожелаха и през другия мандат пак толкова често да е в избирателния си район.
На Куюмджиев не му бяха спестени и болезнените въпроси, които вълнуват жителите на селото. Един от тях постави Георги Георгиев, който отглежда крави. Той обвини за недоброто състояние на селското стопанство БСП. По този повод, Куюмджиев припомни, че в последните 25 години, БСП са управлявали само 8 години, и то 6 от тях, в коалиции с НДСВ и ДПС. Така че, да се хвърля тази вина на социалистите, е несправедливо, каза кандидатът за депутат.
Куюмджиев разясни пред хората социалната програма на БСП и отговори на въпросите им за цената на тока, пенсиите, заплатите и други теми, които ги вълнуват.
По-рано през деня, Явор Куюмджиев се срещна с учители-пенсионери, в клуб „Славейков" в Търговище. Емоционално мина и разговорът по темата с отделянето на хора от БСП в друга партия. Всички се съгласиха, че трябва да се гласува на 5 октомври, за да не се даде възможност за манипулиране и подмяна на вота.
„ Яворе, ти доказа, че се грижиш за хората от Търговище и областта!", заявиха в края на срещата събралите се учители.