Ръст на трудовите злополуки в Шуменско
Ръст на трудовите злополуки в Шуменско / netinfo

Трудовите злополуки в област Шумен през първото тримесечие на тази година бележат лек ръст, като са с три повече спрямо предходната година. Техният брой е 26, като 18 от тях са на работното място, а 6 при отиване и връщане от работа. Това съобщи Богомил Райчев, старши инспектор в Районно управление „Социално осигуряване", по време на заседание на Областния съвет по условия на труд.

По думите му област Шумен се нарежда на десето място по брой на трудовите злополуки през 2014 г. сред 28-те области в страната, като злополуките през миналата година са общо 89. През периода няма регистрирани случаи, довели до инвалидност и смърт. Най-много инциденти са допуснати в производството на основни метали.

Областният управител Донка Иванова пък връчи призове на четири фирми - „Лавена" АД, „Автомагистрали-Черно море" АД, „СБАЛК-Мадара" ЕАД и „Тотал-М" ООД, за значим принос за осигуряване на безопасност и здраве при работа.

Инициативата се организира за пета поредна година на 28 април-Международен ден в памет на загиналите при трудови злополуки. След края на заседанието, по традиция, бяха поднесени цветя пред Паметната плоча на загиналите и пострадали при трудови
злополуки на улица „Калоян" 1 в Шумен