/ netinfo
РИОСВ- Шумен отбеляза Европейската седмица за намаляване на отпадъците с открит урок в ОУ „Димитър Благоев“. Тази  година тематичния фокус по време на седмицата е предотвратяването на опасните отпадъци. Експертите обясниха за управлението на опасните отпадъци в домакинствата – съхранение, рециклиране и познаването им в бита. 

РИОСВ-Шумен ще проведе благотворителен конкурс ''Еко Коледа'' 

Пред учениците беше  представена презентация за правилното разпознаване и етикиране на опасните отпадъци.  С петокласниците  бяха коментирани правилното рециклиране и управление на отпадъците.

Европейската седмица за намаляване на отпадъците (EWWR) е инициатива за популяризиране на действията за повишаване на осведомеността относно устойчивото управление на ресурсите и отпадъците в рамките на една седмица.

Експерти от РИОСВ-Шумен с образователни инициативи в Нови пазар (СНИМКИ)

Кампанията насърчава държавни и неправителствени организации, учебни заведения, фирми и обществеността да се включат в кампании, дни за почистване и дейности, свързани с предотвратяване на изхвърлянето на отпадъци в природата.

Обхващат се три основни теми- намаляването на отпадъците, повторната употреба на продукти и рециклирането на материали. За 2018г. тематичният фокус по време на ЕСНО ще бъде „Предотвратяване на опасните отпадъци“. Те създават по-голям риск за нашето здраве и нашата околна среда в сравнение с другите видове отпадъци. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари