РИОСВ отбелязва Зелената седмица
РИОСВ отбелязва Зелената седмица / netinfo

"Изменението на климата: да се борим и да се адаптираме!" е водещата тема, избрана от Европейската комисия за тазгодишната „Зелена седмица", съобщиха от РИОСВ-Шумен. Тя обхваща периода 23-26 юни. Темата е избрана във връзка с ключовата роля на климата за осигуряване на човешкото съществуване на планетата.

Събитията, които  се организират, предлагат възможности за обмяна на опит и добри практики между представителите на неправителствени организации, индустрията, бизнеса, правителствени институции, обществеността и научните среди за справяне с едно от най-големите предизвикателства в нашето съвремие.

Проявите на Регионална инспекция по околна среда и води-Шумен, свързани с проблемите на климата, излизат от рамките на „Зелената седмица" и се разширяват във времето не само извън границите на контролираните от екоинспекцията региони, но и в чужбина.. Те са плод на усилена работа и партньорство с учебни заведения от Шуменска и Търговищка област, градовете Казанлък и Добрич, детски градини, неправителствени организации и други институции от Германия, Словакия и Турция през цялата година.