РИК-Шумен започна работа
РИК-Шумен започна работа / снимки: Дарик-Шумен

Районната избирателна комисия, която ще организира провеждането на изборите за европейски парламент в 30 Избирателен регион - Шумен започна своята работа. По-рано днес се състоя първото работно заседание на 15-членната РИК, в което участва и областния управител Венцислав Венков, който официално връчи печата на Комисията на председателя й Валентина Велева. „Искам да изразя моята надежда, че работата на Комисията ще бъде в духа на европейските ценности, ще работи с консенсус, с мъдрост, за да може да проведем едни нормални избори, които да представят вота на шуменските избиратели по подходящ и подобаващ начин", заяви областният управител.

РИК-Шумен започна работа
netinfo

Валентина Велева каза, че членовете на Комисията ще работят с един съвършено нов Изборен кодекс, който тепърва ще изучат подробно. „Аз знам, че в много скоро време ще влезем в крак и ще отговорим на всички изисквания", подчерта Велева. По думите й, първите въпроси за решаване са от техническо естество, касаещи прозрачността и гласността на работата на РИК-Шумен. Велева допълни още, че предстои да бъдат назначени експерт и технически сътрудник, които да подпомагат работата на членовете на Комисията.

До изборния ден - 25 май РИК-Шумен ще се помещава и ще провежда своите заседания в сградата на Областната администрация, а в самия изборен ден ще работи в сградата на Община Шумен.