Ремонтите по училищата в Търговищко приключват
Ремонтите по училищата в Търговищко приключват / Борислав Курдов, архив
Ремонтите по училищата в Търговищко приключват
66383
Ремонтите по училищата в Търговищко приключват
  • Ремонтите по училищата в Търговищко приключват

На прага на новата учебна година РИО на МОН – Търговище увери, че всички ремонти и по държаните училища в областта вече приключват и първият учебен ден ще започне нормално. За довършване през тази седмица са останали само дейностите в две училища, увери експертът в Регионалния инспекторат Светлана Савова. В СОУ за Деца с увреден слух довършват рампата, предназначена за децата с проблеми в придвижването и специализираните тоалетни за инвалиди. Продължава ремонтът и в село Водица, където с пари, дарени от наследството на американката Хелън Ашли се прави основно обновление на сградата.

В повечето от училищата в Търговищка област са били извършени козметични ремонти. В някои от тях са били направени и основни такива, като подмяна на котли, на дограма и други. Въпреки това, за първия учебен ден всички ремонтни дейности  ще са приключили каза Светлана Савова.

Най-големи са били ремонтите в основното училище в село Зараево, в помощното училище – интернат в Търговище и в Техникума по икономическа информатика. Там сумата отпусната от Министерството на образованието е била по 200 000 лева на училище, но след проведените конкурси за обществени поръчки, цената на дейностите е намаляла.