Река Стара Речка заля с. Стеврек
Река Стара Речка заля с. Стеврек / Диляна Стойчева

Снощи реката, преминаваща през с. Стеврек е излязла от коритото си. От "Гражданска защита" са установили, че заливната вълна, достигнала 1,5 м над дигите, е наводнила множество къщи. Пострадали и жертви няма.

Отнесени от водата са три метални моста - два пешеходни и един за автомобили. Изровена е подпорна стена на р. Стара речка в района на с. Стара речка. Има изровени участъци от пътя между с. Богомолско и с. Стара речка. Полицейска патрулна кола е предупредила селата по поречието на реката за евентуална опасност. Информиран е кметът на с. Стара речка. Информирани са в ОУ «Гражданска защита» - гр.Велико Търново.

С оттеглянето на реката,водата се е оттеглила и от къщите и не се налага отводняването им. Дежурният екип на "Гражданска защита" е нарязал и отстранил от речното корито довлечени над 15 бр. изкоренени дървета, които препречват водата. В селата по поречието на р.Стара речка на територията на област Търговище няма наводнения. Няма опасност за населението на с.Стеврек и другите села, информират още от "Гражданска зашита".

Вчера екип на "Гражданска зашита" е изтеглил ТИР от пътя София-Варна, който бил влязъл в крайпътната шахта до с. Пролаз, община Търговище. Отводнено е също мазе на ул. „Епископ Софроний"№35 в гр. Търговище.