Разкриха младежите, разбрили предизборен щаб в с. Дибич
Разкриха младежите, разбрили предизборен щаб в с. Дибич / снимка: Дарик Шумен, архив

Двама млади мъже на по 21 и 20 години са разбили предизборния щаб на БСП в село Дибич, съобщават от ОД на МВР-Шумен. Витринното стъкло на офиса, на което бе поставен и плакат на кандидат-кметът на партията за Дибич, бе разбито през нощта на 15 срещу 16 октомври. След разследване и изясняване на алибито на хората от селото, склонни към подобни прояви, служителите на реда разкрили извършителите.

Установено е, че вечерта на 15 октомври двамата млади мъже, които са от селото, били в заведение в Шумен. Два часа след полунощ те се прибрали в Дибич с такси и седнали да пият бира в автобусна спирка. 21-годишният младеж хвърлил камък, с който счупил витринно стъкло на, което бил закрепен плакат на кандидата за кмет на селото, като плаката също се скъсал. Впоследствие хвърлил още няколко камъка към прозореца. Приятелят му също хвърлил камък към стъклото, но не го уцелил. По-късно двамата с ръце докъсали плаката.

Според обясненията им дадени пред полицейските служители двамата извършили деянието под въздействие на алкохол. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.