Разкриха извършителя на въоръжения грабеж в Търговище
Разкриха извършителя на въоръжения грабеж в Търговище / DarikNews.bg, архив
Разкриха извършителя на въоръжения грабеж в Търговище
50975
Разкриха извършителя на въоръжения грабеж в Търговище
  • Разкриха извършителя на въоръжения грабеж в Търговище

Служители на областната дирекция на МВР в Търговище със съдействието на колегите им в Ловеч разкриха и задържаха извършителя на въоръжен грабеж в Търговище. Вчера в 5 часа сутринта той, след като заплаши с пистолет служител, ограби бензиностанция в града, откъдето задигна 357 лева.

Малко преди 3 часа тази нощ в Троян е било локализирано мястото, където се намира автомобил „Фолксваген Голф", с който нападателя е бил избягал след грабежа. В него е бил задържан и извършителя - 21-годишният С.А. от Търговище. За днес следобед се очаква той да бъде конвоиран до регионалното полицейско управление в Търговище.

С.А. е известен на полицията, но няма криминалистически регистрации. В автомобила е намерено и оръжието, след заплаха с което е извършен грабежа - газов пистолет. Той е обяснил пред полицаите, че имал кредит от финансова институция, който трудно изплащал и затова прибягнал до грабежа.

По случая е образувано досъдебно производство. Продължават процесуално-следствените действия по документиране на престъплението. Всички извършени до момента действия по разследването са съгласувани с Районна прокуратура-Търговище.