Разградските кандидат-гимназисти – само една шестица по математика, и тя непълна
Разградските кандидат-гимназисти – само една шестица по математика, и тя непълна / netinfo
12 са шестиците в Разградско от изпита по български език и литература за кандидат-гимназисти, по математика е само една. Всичките са напълни. Като цяло обаче успехът е почти същия като на миналогодишните седмокласници – отчитат от Регионалния инспекторат по образование.

С близо единица е по-висок успехът на разградските кандидат-гимназисти на изпита по български език и литература от този по математика. Резултатите обаче са почти същите като миналата година – обясни началникът на Образователния инспекторат Веселина Станчева. 4,386 е успеха по български, 3,562 – по математика. Пълни шестици няма. По математика има само една оценка над 5,50 – получил я е Калоян Дърмонев от ОУ”Васил Априлов”-Исперих, тя е 5,571.

Калоян ще е кандидат-гимназистът в Разградско с най-висок бал, защото и по български има отличен - 5,804. По висока – 5,839 е само оценката на Радина Манчева от ОУ”Васил Левски”-Разград, оценките “Отличен” са 12. По български двойките са само 3, а по математика - 25. Оценка “Добър” преобладава и при двата изпита, близо половината – 49,07% са четворките по български, по математика са 47,1%

Една четворка е най-ниската оценка на изпита по музика, средният успех е 4,891. По изобразително изкуство е още по-висок 5,857. Четири петици са най-лошото постижение, останалите 36 явили се имат шестици.

Документи за участие в първо класиране се подават до 9 юли, а списъците с първо класиране се обявяват до 11 юли. – припомниха от образователния инспекторат.

В Разградско 439 седмокласници се борят за 503 места в 18 паралелки.