Работниците от „Родопа-Шумен продължават протестите си
Работниците от „Родопа-Шумен продължават протестите си / Невена Николова
Работниците от „Родопа"-Шумен продължават протестите си
54414
Работниците от „Родопа"-Шумен продължават протестите си
  • Работниците от „Родопа"-Шумен продължават протестите си

Служители на месокомбинат „Родопа"- Шумен излязоха днес на пореден протест заради неизплатени заплати. Около 40 души, с възгласи „Искаме заплати", проведоха протестно шествие от пл. „Кристал" до Драматично -кукления театър в града. Такова стачкуващите ще провеждат всеки ден до 19 юни.

„В понеделник ще се срещнем с депутатите Ивайло Тошев и Ралица Тодорова. Имаме информация, че те са разговаряли с министърът на финансите Симеон Дянков. След това ще искаме среща и с финансовия министър", заяви лидерът на стачкуващите Даниела Веждарова.

Тя добави, че няма информация за резултати от извършващите се проверки в предприятието. „Докато се задвижи държавният апарат протестите ще продължават. Нещата не може да се оставят така", каза още Веждарова.

Около 300 души вече са се включили в организираната подписка, която ще бъде изпратена до финансовия министър Симеон Дянков, за да се запознае и той с проблема.

Служителите на дружеството имат да получават пари от няколко месеца, някои и от около година. Протестите им продължават вече 10-ти ден.