Пуснаха парното в Разград
Пуснаха парното в Разград / netinfo

Пуснаха парното в Разград – съобщиха от дирекция “Гражданска защита” в града. Местната “Топлофикация” спря да подава топлоенергия към абонатите си във вторник, близо три дни отне преминаването от газ на мазут. Ако останем с едновременно използване на двата вида гориво и получаваме 500 кубика газ на час, ще има парно още 40 дни, ако се премине само на мазут – 10 дни – обясни директорът на “Топлофикация” Свилен Маринов.

Междувременно пет пъти спрямо миналата година по това време се увеличиха в местните магазини продажбите на печки тип “духалки”, а три пъти – на печки на твърдо гориво. От “Е.он” съобщиха, че ползването на еленергия се е увеличило с 15%, което не създава проблеми в системата. 

В Разградска област се провежда нормален учебен процес, с изключение на ОУ”Иван С. Тургенев” в Разград, където часовете са намалени на 35 минути, заради измерени 16 градуса в класните стаи – каза началникът на Регионалния инспекторат по образование Веселина Станчева. В школото работи само един котел, вторият е в ремонт – обясни директорът Пейчо Георгиев.