Протести във военния завод в Търговище
Протести във военния завод в Търговище / Борислав Курдов
Протести във военния завод в Търговище
67503
Протести във военния завод в Търговище
  • Протести във военния завод в Търговище

Служители на Военния завод „ТЕРЕМ-Хан Крум” в Търговище излязоха днес на протест. Близо 300-тата работници настояват да не бъде сменен настоящият им управител Христо Богданов, каквато информация е достигнала до тях. Мотивите на работещите тук са, че именно настоящия управител е успял да изведе завода от кризата – допреди три години, когато е бил назначен Богданов „ТЕРЕМ Хан Крум” е имало задължения към персонала и към доставчици, които са били изчистени, а едновременно с това са били сключени и нови договори за поръчки.

„Само за няколко месеца, през февруари 2011 г. положението се промени – започна изплащането на старите задължения. Вече 2 г. нямаме проблеми с осигуряването на работа и изплащането на заплатите, което допринесе за социалния мир и диалог в дружеството”, заявиха синдикалните лидери на КТ „Подкрепа” и КНСБ Красимира Димитрова и Красимир Стоичков. Те пред медиите потвърдиха, че сега в завода работят над 300 души. Има солиден договор за специално продукция, очаква се и подписването на продължаването му, който би захранил завода с работа и заплати за поне три години напред.

За четвъртък, 24 октомври, в централата на „ТЕРЕМ” в София е насрочено заседание на борда на директорите, на което ще се реши дали ще бъде сменен управителят на военния завод в Търговище. Дотогава служителите обещаха да протестират всеки ден за по един час по обяд.