Проф. Георги Колев е новият ректор на Шуменския университет
Проф. Георги Колев е новият ректор на Шуменския университет / снимки: Дарик-Шумен

Професор Георги Колев е новият ректор на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски". Той бе избран с гласовете на 182 делегати, по време на днешното Общо събрание на висшето учебно заведение. Другият кандидат за поста проф. Добромир Енчев бе подкрепен от 47 свои колеги по време на гласуването. Общо действителните бюлетини бяха 229, а недействителните 13.

Проф Георги Колев е новият ректор на Шуменския университет
netinfo

Проф. Колев сменя на поста ректор на университета проф. Маргарита Георгиева, която бе начело на шуменското висше училище 2 поредни мандата - 8 години.

Новият ректор встъпи в длъжност веднага след обявяването на резултата от тайното гласуване. Проф. Георгиева пожела успех на новото ръководство и подари ключовете на университета на своя наследник. От своя страна проф. Георги Колев благодари на досегашния ректор за работата й. Новият ректор подари на досегашния букет цветя и луксозен швейцарски часовник.

Проф Георги Колев е новият ректор на Шуменския университет
netinfo

„Получих доверието на моите колеги от академичната общност, но това е голяма отговорност и се надявам да не ги разочаровам", бяха първите думи пред медиите на проф. Георги Колев, след като бе избран за ректор на ШУ „Епископ Константин Преславски". По думите му, той поема университета в неговия апогей. „Ще продължа провежданата политика, която бе до сега и някакви кардинални промени няма да има", каза още новият ректор.

Проф. Колев обяви и екипа с който ще работи, като заместник ректорите ще бъдат четирима- проф. Наталия Витанова, доц. Стефка Калева, доц. Наталия Павлова и доц. Константин Константинов.

Проф Георги Колев е новият ректор на Шуменския университет
netinfo

Досегашният ректор проф. Маргарита Георгиева заяви, че оставя университета в перфектно финансово състояние - с налични в хазната около 6 млн. лева. Според нея един от основните приоритети в работата на новото ръководство трябва да бъде подобряване на учебния процес.

Общото събрание избра и 8-членен Контролен съвет, както и 35-членен Академичен съвет на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски".

Проф Георги Колев е новият ректор на Шуменския университет
netinfo