Проекто-бюджет 2009 ще обсъждат в Търговище
Проекто-бюджет 2009 ще обсъждат в Търговище / netinfo

Обществено обсъждане на проекто-бюджет 2009 предстои в Търговище. То се организира от местната администрация на основание Закона за общинските бюджети, Закона за общинския дълг и съпътстващите ги наредби.

Жителите на общината, представителите на неправителствени организации, бизнеса и медиите могат да се включат активно в публично обсъждане и представяне на отчета за 2008г., проекто-бюджета на Община Търговище за 2009г. и поемането на дългосрочен дълг в размер на 3 200 000 лв. за мостово финансиране в полза на проект “Рехабилитация на ВиК мрежите на гр. Търговище”. Обсъждането ще се състои на 19 март в 17.00 ч., в зала № 74 на местната администрация.

Жителите на община Търговище могат да правят писмени предложения относно проекто-бюджета на Общината за 2009г. и предложения и становища по отношение на дългосрочния дълг, адресирани до кмета на Община-Търговище и/или председателя на Общински съвет–Търговище, ако желаят те могат да присъстват на заседанията на постоянните комисии към Общински съвет-Търговище, на които ще се гледат тези предложения.