Продължават недоволствата за градинката до РУМ-а
Продължават недоволствата за градинката до РУМ-а / netinfo
"Считам за нужно да уведомя общината, като страна по делото за градинката до РУМ-а, че въпросният терен, на който е разположена градинката, първоначално бе разделен на 2, а след това и на 3 части" - съобщи Цветелина Чакърова от гражданското сдружение, обявило се за това градинката да не бъде застроявана. "Ние като живеещи в близост до мястото и като заинтересовани не бяхме уведомени за това. Налице е неспазване на каквато и да било процедура" - каза още тя. В момента тече дело в Административния съд в Шумен, страни по което са общината и ДП „Строителство и възстановяване”, на които бе отказано исканото от тях изменение на плана за градинката до бившия РУМ.

"Разделянето на тези имоти е извършено от Агенцията по кадастъра, като изобщо не кореспондират с наредбата, с която се променя и поддържа кадастрална карта, нито пък с някакви устройствени норми, които действат на територията на общината или на държавата" - каза още Чакърова.

"Според нас, това е направено с цел, ние като заинтересовани лица, да не участваме в бъдещото изменение на плана. Възможно е случващото се да е резултат на административен или на политически натиск, обясни тя и допълни: „Става въпрос за порочна практика на работа. Издадени са документи с невярно съдържание, тъй като е записано, че регулацията е приложена, а тя не е, защото на мястото няма улици, навсякъде въпросната градинка фигурира като дворище. Същото така са цитирани заповеди, които нямат общо с това място”.

Какво още каза Цветелина Чакърова чуйте в прикачения звуков файл.