Продължава кампанията срещу насилието над деца
Продължава кампанията срещу насилието над деца / netinfo
Социални работници от Комплекса за социални услуги ще проведат среща с шуменци утре от 17.00 часа в Народно читалище „Боян Пенев”. Срещата е част от инициативите, включени в Кампанията за превенция на насилието над деца „Родители, които бият децата си, се опитват да скрият това. ВИЖ ГИ! ЧУЙ ГИ! РАЗКАЖИ!», която Комплекса стартира на 27 октомври.

На срещата ще бъде поставен проблемът за насилието върху деца и ще бъдат представени институциите, които работят с деца, жертва на насилие, както и телефоните, на които се приемат сигнали. Участниците ще бъдат призовани да изразят своята гражданска позиция по проблема.

На 19 ноември, когато е Световния ден за превенция на насилието, деца от Комплекса за социални услуги ще изградят „Стена на насилието”, която ще бъде издигната в централната градска част, в близост до Инспектората до образование. Стената ще бъде символично разрушена в 12 часа.

Шумен е една от 10-те общини, която чрез Комплекса за социални услуги за деца и семейства се включва в Националната кампания за превенция на насилието върху деца.

Останалите градове, които се включват в кампанията са, Търговище, Нови пазар, Разград, Стара Загора, Пазарджик, Велико Търново, Плевен, Трявна и Габрово