Призове за шуменски ученици, участвали в конкурси за рисунки и есе
Призове за шуменски ученици, участвали в конкурси за рисунки и есе / netinfo

Кристияна Кюркчийска от VІ клас е заела  първо място във възрастова група 5-8 клас за есе в Националния конкурс за есе  „Училището в моите мечти” и покана за майсторски клас по литература. Симона Григорова от V г клас е класирана на първо място с рисунката си „Столетник”, а Камелия Рахнева от същия клас на трето място с рисунка на тема „На село”  във възрастова група 5-8 клас в Националния конкурс за рисунка „Природата на моя роден край – принос към обединена Европа”.

Ученичката от 10 клас Зехра Лютфи е класирана на първо място с рисунката си „Камчия сутрин” във възрастова група 9-12 клас.Тези три ученички и техните съученици Павлена Велкова – V г клас, Цветелина Валериева – Х а клас и Филипина Стаменкова  - ХІІ а  клас са класирани и за участие в майсторски клас по изобразително изкуство.

Двата конкурса  и майсторските класове са част от дейностите по проект „Младежи с европейско мислене и действия”, финансиран от Европейския социален фонд чрез Министерството на образованието и науката по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, схема „Да направим училището привлекателно за младите хора”.