Президентът на Националната айкидо федерация загина при катастрофа, нападнаха журналисти
Президентът на Националната айкидо федерация загина при катастрофа, нападнаха журналисти / netinfo

Президентът на Националната Айкидо и Джу - Джицу федерация, 32-годишният Ивайло Драганов, загина в катастрофа, станала около обяд днес, в близост до шуменското село Белокопитово. Това научи Дарик. Жертвата е пътувала на седалката зад шофьора. Ранена е и 30-годишна жена, тя е без опасност за живота и е настанена за лечение в шуменската болница. 

По информация на Дарик автомобилът е пътувал за Провадия. В него са се возили общо 4-ма души, загиналият, съпруг и съпруга и нейният брат, който е управлявал колата. Драганов  е трябвало да слезе на 7-ми километър, където са го очаквали негови приятели за да го откарат до Шумен. 32-годишният мъж е щял да участва в изпитна комисия по айкидо. 

Катастрофата е станала, след като лекия автомобил "Пежо", със софийска регистрация, се е блъснал в билборд. Официалната информация за причината на катстрофата е несъобразена скорост. По информация на Дарик шофьорът на колата се е опитал да избегне удар с насрещнодвижещ се тежкотоварен автомобил. След неуспешната маневра Пежо-то се блъска в билборда, а Драганов загива на място.  

Журналистите, пристигнали на мястото на инцидента, бяхме нападнати от приятели на загиналия. Макар, че стояхме на 30-40 метра от катастрофиралата кола, към нас се приближиха 2-ма здрави мъже, които започнаха да ни заплашват, в опит да ни изгонят.  Доста афектирани те се насочиха към фоторепортера на в-к " Труд" Христо Христов. Към тях се присъедини и 3-ти мъж, който удари фоторепортера на ежедневника, а останалите бяхме подгонени със заплахи. Само намесата на униформен полицай предотврати мелето. Нападателят изкриви с ритници предната врата на "Фолксваген"-а, с който пътувахме 3-мата журналисти. От полицията отказаха да ни съобщят имената на лицето, което удари колегата Христо Христов. По случая е образувано дознание. Снети са и свидетелски показания.

От пресцентъра на ОДП-Шумен до късният следобед не излезе информация. Такава бе подадена едва 6 часа след катастрофата. Дори след инцидентът с журналисти, говорителката Марияна Пенчева не оказа съдействие.