Прероден Волов постигна класичека победа над Миньор-Раднево
Прероден Волов постигна класичека победа над Миньор-Раднево / Дарик-Шумен

Прероденият отбор на „Волов" постигна класическа победа с 3:0 над „Миньор"-Раднево в мач от десетия кръг на Източна Б група. На градския стадион „Панайот Волов" в Шумен отборът на домакините бе изведен от помощник - треньора Александър Димов, за когото това най-вероятно беше последния мач във „Волов" и Валери Венков, който временно замества старши треньора Георги Мирчев. От сряда той е в 7-дневен болничен.

Футболистите на „Волов" играха изключително надъхано и концентрирано, превъзхождаха съперника във всички фази на играта и логично победиха. Играч на мача бе бранителя Васил Василев, който вкара първия гол и подаде за втория.

Мачът започна със скоростна игра и борба за центъра на терена, гостите първи отправиха удар по посока на вратата, но шутът им мина високо над напречната греда на вратаря на „Волов" Славов. В 12-та минута дойде и първото попадение за шуменци, след хубав пас на Дарин Тодоров топката попадна във Вълков, който се засуети и загуби владението на кълбото, то попадна в краката на нахлулия в полето на гостите Василев, който с много красив, отсечен и силен удар вкара за 1:0. Само три минути по - късно той асистира на Тодоров за втория гол. С дълъг пас от половината на шуменци Василев изведе Тодоров зад защитата на гостите, той финтира противниковия вратар и отбеляза за 2:0.

Второто полувреме започна със смяна в състава на домакините, на мястото на голмайстора Тодоров в игра влезе Гущеров. Две минути след началото на втората част централният нападател на шуменци Андрей Атанасов сам проби в наказателното поле на гостите от Раднево и вкара за класическото 3:0. До края на мача двубоят премина под диктовката на шуменци, като Василев заформи добрите впечатления за играта си с няколко много добри отригравания и в защита. В 85-та минута „Миньор" все пак вкара гол, но той бе отменен заради засада.

"Волов": 1 Славов-капитан; 14 Василев; 5 Йорданов; 16 Минчев; 20 Ирфан; 23 Колев; 7 Християнов; 17 Вълков /10 Войков/; 9 Атанасов /13 Илиев/; 8 Тодоров /11 Гущеров/

"Миньор" : 12 Господинов; 4 Недев; 17 Динев-капитан; 3 Йорданов; 14 Христов; 5 Н. Димитров /В. Димитров/; 21 Павлов; 44 Добриков /10 Куртев/; 7 Колев; 22 Тодоров /8 Кьосев/; 25 Огнянов