Премиера на търговищка сцена
Премиера на търговищка сцена / netinfo
В понеделник 1 октомври, от 19.00ч. Драматичен театър – Търговище ще представи първата си за сезона премиера “Кларинетът с педал” от Сами Фаят.

“Голямата мечта на Аугустино Канече е да реализира като изобретател-артист проекта си за “кларинет с педал” за астматици. Това е и основната тема на спектакъла – непобедимия дух на твореца, който и в най-трудна и тежка социална ситуация може да надскочи мизерията. Ще ми се да сме успели да постигнем тъжното и до абсурдност смешното да вървят и да се развиват заедно в сценичното действие, достигайки своята кулминация на финала” – каза дни преди премиерата на спектакъла неговият режисьор Росина Данченко.

“Кларинетът с педал” връща на сцената известната търговищка актриса Райна Минева, която сподели, че е много щастлива, тъй като тя е смисъла на нейния живот.

Спектакълът е в стил комедия дел арте и в него, освен Райна Минева, участват актьорите Милко Никодимов, Грета Неделчева, Ивайло Брусарски, Веселина Господинова, Николай Николов и Петър Петров. Сценограф на постановката е Галина Абаджимаринова.