Прекратен е случая с Румен Русев, по подозрение в кражба
Прекратен е случая с Румен Русев, по подозрение в кражба / Dariknews.bg

С постановление шуменската районна прокуратура е прекратила преписката по случая с Румен Русев и е отказала да образува досъдебно производство за кражба от магазин „Кауфланд". Това потвърди пред Дарик зам.-окръжният прокурор на Шумен Димитър Димов. Причина за това е маловажност на деянието. Налице е хипотеза по чл.9 , ал. 2 от Наказателния кодекс, в който е записано, че „не е престъпно деянието, което макар формално и да осъществява признаците на предвидено в закона престъпление, поради своята малозначителност не е общественоопасно или неговата обществена опасност е явно незначителна".

„Няма престъпление, няма нарушение и затова се отказва да се образува досъдебно производство и наказателно производство", коментира пред Дарик Румен Русев.

Припомням, че шуменският общински съветник Румен Русев бе хванат с неплатени продукти в хипермаркет „Кауфланд" в Шумен. Охранители на магазина са извикали за проверка Русев в служебно помещение. Той е направил опит да влезе отново в магазина, като от него са изпаднали комплект от 4 свещи за автомобил и ароматизатор, на стойност 33,48 лева.