Преизбраха общинското ръководство на ДСБ - Шумен
Преизбраха общинското ръководство на ДСБ - Шумен / Дарик - Шумен

ДСБ - Шумен преизбра местното ръководството на партията по време на провелото се днес отчетно - изборно събрание на ДСБ. Председател на общинското ръководство на тъмно сините остава проф. Тотьо Тотев, на зам. - председателските постове са преизбрани Васил Тодоров и Свилен Вълканов. Членове на ръководство са д-р Емилия Христова, Боряна Багрянова, Дочко Гюров и д-р Антон Попов. По думите на Васил Тодоров всички делегати са дали добра оценка за предходния мандат, на общинското ръководство и единодушно са подкрепили екипа за нов двугодишен мандат. 

„Това е голяма отговорност за нас, защото предстоят едни от най - важните избори за България и всички членове на ръководството поемаме това предизвикателство”, добави зам. – председателя Васил Тодоров. По време на събранието е бил представен доклад за коалицията между ДСБ и СДС на местно ниво за последните общински избори, който е бил приет без възражения. „Като цяло оценката за тази коалиция е 50 на 50, имаше и добри и лоши моменти”, допълни г-н Тодоров и заяви, че щом впоследствие коалицията се е разпаднала значи, че не е била добре стикована.

 „На предстоящите парламентарни избори ще вземем повече гласове от тези, които прогнозират различните социологически проучвания”, каза Свилен Вълканов.

По време на събранието днес е присъства и Димитър Бъчваров, зам. - председател на централното ръководство на партията.