Преизбраха единодушно Ахмед Ахмедов за областен лидер на ДПС-Разград
Преизбраха единодушно Ахмед Ахмедов за областен лидер на ДПС-Разград / Радка Минчева

35-годишният кмет на Цар Калоян Ахмед Ахмедов бе избран за областен лидер на ДПС-Разград. На VІІ-мата областна конференция на разградската структура на партията на Доган той бе единствената номинация за поста, подкрепиха го всичките 450 делегати на форума. Това ще е втори мандат на поста за Ахмедов.

Също единодушно областната организация прие Отчетния доклад на лидера си за предходния мандат, в него местната организация бе наречена Северния бастион на ДПС. На последните парламентарни избори четири от петте мандата бяха спечелени от ДПС, от тази партия са и пет от седемте общински кметове в региона, 58 селски кметове и 82-ма общински съветници.

Делегатите избраха 39 членове на Областния съвет на партията, досега те бяха 21, както и 44 делегати, които заедно с 13 по право ще представят региона на Националната конференция на партията на 12 и 13 декември.

Областната конференция възложи на Областния съвет на партията да мобилизира целия интелектуален ресурс с цел продължаване на процеса на доизграждане, укрепване и стабилност на партийните структури, включително младежките и женските организации. Сред задачите на новото ръководство е и разширяване обхвата на влияние в областта чрез организиране и провеждане на дейности в сферата на образованието,  културата, социалните дейности, младежките и спортните дейности.

Преизбраха единодушно Ахмед Ахмедов за областен лидер на ДПСРазград
netinfo