Предпоследен предварителен изпит в ШУ
Предпоследен предварителен изпит в ШУ / netinfo
Предпоследният предварителен изпит в ШУ “Епископ Константин Преславски” ще се проведе на 3 юни. На тази дата кандидат-студентите ще могат да положат приемни изпити по Български език и литература, Английски, Немски, Руски и Френски език, Теология (писмен изпит – тема или тест), Теология (устен изпит), Икономика, Математика, Химия, Физика, Технически знания и способности, Журналистика (писмен изпит), Свят и личност и Музика.

Приемането на документи и такси за явяване на изпит ще продължи и на 2 юни от 8.30 ч. до 13.00 ч., както и на 3 юни от 7.30 до 8.30 ч. в сградата на Ректората.Всички изпити започват в 10.00 ч. Таксата за явяване на изпит е 15 лв. и се заплаща в касите на Ректората – корпус 1, ет. 2, стая 213.

В деня на изпита кандидат-студентите трябва да носят със себе си личната си карта, талон за явяване на предварителен изпит и квитанция за платена такса. Всички трябва да заемат местата си в залите за провеждане на изпита не по-късно от 9.30 ч. Времетраенето на изпитите е 4 астрономически часа за решаване на тест и 5 астрономически часа за развиване на тема.